Guldänglar
jag minns!

I detta jobb har jag fått den stora äran att få träffa många olika äldre personer med olika sjukdomar och en del är lite ofärdig att gå eller sitter i rullstol. En del är döva andra blinda men de har alla gett mig erfarenheter och ljuspunkter i livet som jag alltid kommer bära med mig. Jag vill med denna sida hedra de som jag förgyllt tillvaron för och verkligen uppskattat det. De är mina guldänglar där uppe i himlen och jag ger dom var sin guldstjärna att bo på däruppe.

Guldänglar
jag minns!

I detta jobb har jag fått den stora äran att få träffa många olika äldre personer med olika sjukdomar och en del är lite ofärdig att gå eller sitter i rullstol. En del är döva andra blinda men de har alla gett mig erfarenheter och ljuspunkter i livet som jag alltid kommer bära med mig. Jag vill med denna sida hedra de som jag förgyllt tillvaron för och verkligen uppskattat det. De är mina guldänglar där uppe i himlen och jag ger dom var sin guldstjärna att bo på däruppe.

På grund av rådande pandemi har vi valt att pausa denna delen av hemsidan tills vidare

En härlig svängig man som blev eld och lågor när jag kom till avdelningen. Han ropade efter alla att komma och han ville ha mycket musik och roliga historier. En frisk fläkt som jag kommer sakna massor. Han hade ett gott öga till mamma guldkant också och ville alltid veta hur det var med henne. 

En dam som var mycket bestämd när vi möttes första gången. Hon visste vad hon ville och det visade sig att hon kunde spela piano fantastiskt bra. När vi var i rum med pianon så fick hon sätta sig och spela och alla njöt runt henne. Hon gillade mest klassisk musik och önskade ofta Månskenssonaten när jag spelade önskemusik. En proper kvinna med mycket humor bakom den bestämda ytan. 

En så fantastiskt härlig dam. Hon ringde ofta till mig och ville småprata om allt och inget. Hon var hem till mig med sina grannar på hennes boende och vi hade så mysigt i trädgården. Hon samlade in fina gåvor till mig några ggr vid säsongsavslutningar. Jag fick träffa henne innan Alla hjärtans dag 2021 och hon log när hon kände igen mig och att jag var där. Livet kan förändras på några sekunder men det är ju samma person i hjärtat som finns framför mig. En kvinna som kommer finnas med mig för alltid och hon var genuint vänlig.

En dam som bott på boendet 1 år innan hon vågade sig ut på mina aktiviteter och vilken glad dam. Hon log hela tiden och skrattade under bingotimmarna. Hon ropade högt när hon hade rätt nummer. Mycket bus i ögonen och när vi hade musikquiz var hon med hela tiden och kunde massor av musik och artister från förr. En riktig glädjespridare. 

En kvinna som hörde dåligt men ville alltid vara med på bingon iallafall. En ”turgumma” som vann nästan varje gång och hon älskade gossedjur så hon tog alltid gossedjur som vinster. En gång så vann hon 5 djur och ville bli förevigad så hon poserade framför kameran. Någon gång kom hon till bingon med några gossedjur för hon hade så fullt i bokhyllan och sängen så hon ville dela med sig……men dem vann hon tillbaka rätt fort. En pratglad kvinna.

En man som hade afasi. Svårt att få fram ord men när jag spelade musik så kom orden sjungande ur honom. Han var väldigt intresserad av allt jag läste och spelade. Glad och alert man. 

En dam med skinn på näsan och hon älskade att städa. Hon ringde ibland och ville prata lite. Det kunde aldrig bli för många kramar och hon visste vad hon ville. Tyvärr sågs vi inte så mycket sista året pga pandemin. Hon var stolt över sitt yrkesliv som städerska, med all rätt. 
En glad man som kom på mina aktiviteter, ofta med sin fru som besökte honom. De hade nog sjungit i kör båda två. Han sjöng ofta med i musiken jag spelade eller när vi hade allsång. Han gillade när det hände saker och var väldigt glad när han fick något att äta med sig som vinst från mina timmar. 
 

En liten glad dam. Hon rullade fram nära mig och ville gärna höra bok. Musiken var mindre viktig för hon kom från en religös familj så hon sa att hon inte kände igen så många av de sånger jag spelade. De lyssnade inte på det i hennes barndomshem. Hon hade inte fått dansa i ungdomen. Men med mig fick hon bli uppbjuden flera ggr och glädjen gick inte att ta miste på. Hon önskade ofta religösa sånger när vi hade önsketimme. 

jag fick uppleva hennes 100 årsdag. Det var stort. Ett fång blommor fick hon av guldkanten. Det var en dam som var med i tanken ända till slutet och vilka berättelser hon hade. På 50 talet när bananerna kom till Sverige så bodde hon i Stockholm. Var för att bevisa att det fanns bananer i huvudstaden så skickade hon per post upp bananskalet till sina föräldrar o syskon i Sundsvall. Hon åt självklart upp bananen själv. 😂. Hon fick åka ner på stan med Ingrid, i guldkanten, och välja och vraka på Åhléns och alla butiker hon ville och gillade att få se saker och klämma och känna på en vara innan hon handlade. En fantastisk personlighet som berikat mitt liv med så många historier. 

En dam jag fått känna i 5 år i guldkantens regi. Hon var med och bakade bullar första träffen och då hade jag rosa kläder på mig som hon älskade. Sen hade jag rosa kläder på mig varje gång jag var på det boendet. Hon hade också alltid något rosa på sig så det blev min ”Rosa dam”. Hon ville alltid sitta bredvid mig och hålla handen under aktiviteterna och verkligen njöt av stunderna. Hon var en morgonmänniska och hade jobbat på Mjölkcentralen i Sundsvall. 
En varm kvinna i hjärtat var hon. 

En kärvänlig kvinna som alltid kom tillsammans med sin man på mina aktiviteter. De såg lika kär ut som de förmodligen var för många många år sen när de träffats. De gillade att göra blommor med mig, måla tavlor, lyssna på högläsning och självklart alla musikquiz. De sjöng ofta med i texterna och man blev glad bara av att se på dem. Hon såg ut som en filmstjärna när hon kom med vågigt vitt hår med fint hårspänne i och en fin sjal hängande på sina axlar.

En liten man som visade ett stort intresse att få var med på mina timmar. Han hade bott i Stockholm och berättat att han varit i nobelfestens lokaler och ätit god mat. Vi började prata om Nobelfest och olika nobelpriser. Det ledde till att jag kontaktade en gymnasieskola och frågade om de kunde laga en nobelmiddag och servera på nobelvis på det boendet. Det blev en fantastiskt upplevelse men röda mattan, champange, en fin trerätters nobelmiddag som eleverna satt ihop och några var servitörer. De 23 som deltog klädde upp sig och det blev tal och självklart fin fotografering.

Tyvärr så var Sigvard denna dag dålig och kunde inte närvara själv men han har ju fått se och hört alla berättelser och allt detta kom till stånd för att han berättade om Nobel. Han tyckte det var väldigt intressant när hade med mig en kvinna som berättade om ”Fikats historia i Sundsvall” och han hade många erfarenheter att dela med sig av till hennes historier. En unik man som jag verkligen velat höra mer berättelser ifrån.

En härlig man som smög in på mina timmar med sitt dragspel. Det resulterade i att han ville att jag skulle sjunga sånger han skrivit genom åren och han spelade dragspel och keybord till. Vi uppträdde några ggr för hela boendet och det var en stor guldkant för mig. Han hade spelat mycket i orkestrar på Wivex när det var i gång. Han var en av de få pianostämmare som fanns i Sundsvall. En mycket beläst man på svarta hål och om fysik. Jag är så glad att jag spelat in våra uppträdanden och kan se tillbaka med glädje på dem. Han blev väldigt förtjust i min mor också och var noga med att hon skulle vara med när jag kom till hans boende. Tyvärr hann vi inte uppträda det sista han planerat för. Covid kom emellan. 94 år och inte rädd för att lära sig teknik. Han var väldigt fascinerad över min bluetoothhögtalare och det ljudet som kom ur den. Självklart fick han den av mig och jag köpte en ny till guldkanten. Hans musik kommer alltid följa med mig.

En sällskaplig och trevlig dam jag fått äran att lära känna och även hennes ena dotter. Hon kom från Alnön och berättade mycket om hur det var där förr. Hon älskade att få dansa och hann få uppleva två ggr med Nivren Folkdansgille som bjöd upp på boendet. Väldigt mångsidig kvinna som gillade att läsa, lyssna på Henrik Åberg och svara på frågesport. En person som såg alla för den man var och var otroligt vänlig. Jag har under pandemins år lidigt mycket med våra äldre och hur det har varit olika på olika boenden. Denna dam fick sommaren 2020 välja 2 av sina 4 barn som skulle få fira henne utomhus på hennes sista födelsedag. Det tynger mitt hjärta otroligt. Hur kan man be en människa välja bland sina barn? Jag kommer ta med mig mycket positiva stunder från denna underbara vän som jag fått äran att träffa många ggr.

En kvinna som inte fyllt pension ännu men som stöttade mitt arbete varje vecka. Vi träffades ibland ute på olika ställen när jag var med en vän och guldkantade. Hon var med i mitt jul och nyårslotteri 2020 och vann i nyårsveckan en fin nyårskorg med massa gott och när jag skulle ringa och gratulera och bestämma leverans så fick jag beskedet att hon somnat in dagen före dragningen. Så oväntat och tråkigt. Hennes sambo ville fortsätta med hennes nummer så hon finns kvar i guldkantens anda.

En dam med otrolig karisma. Träffade henne första gången när hon kom till Jultonsövningen i GA kyrkan och fick se med sin dotter. Sen var jag och gjorde blommor med hennes boende något år efter det. Sista året har vi setts på några aktiviteter även folkdans fick hon vara med om. Dans i rullstol är också väldigt uppskattat. En färgstark fantastisk kvinna som jag alltid kommer minnas.

En liten pigg dam som jag bara fick träffa utomhus under sommaren men hon gillade alla musikfrågor som jag gjorde för dem.

En försynt dam som jag fick lära känna under pandemins år. Hon ville gärna sitta långt fram när vi hade utomhusaktivitet. Musik och högläsning. Alltid ett leende i sitt ansikte.

En frisk fläkt i min vardag. Hon var lite för ung för att vara på ett äldreboende men så är det ibland av olika orsaker. Jag har följt med henne som ledsagare på olika körevenemang och hjälpt henne upp på scen med rullstol och sedan fått suttit i publiken och lyssnat på olika körer hon sjöng i. Vi var mycket på Birsta och hon älskade att äta Tacos där så det gjorde vi ofta. Vi hade samma klädsmak så det var så roligt att gå och handla kläder med henne. Hon ville alltid att det skulle hända roliga saker och han var driftig att komma på saker också som vi genomförde. En kvinna jag kommer sakna massor.

Det blev en kort vänskap men på de månader vi träffades så hette han ca 20 olika herrnamn. Han älskade att förvirra mig när jag skulle räkna upp alla som var närvarande. Jag älskar sån humor och han var så pigg och glad. Han busar nog med namn däruppe också.

När hon kom i korridoren till mina timmar så hördes det lång väg. Hon hade en speciell rullator och nästan sprang i korridoren. Hon hade varit sömmerska i Sundsvall och sytt upp många vackra brudklänningar. Det var otroligt intressant att lyssna på hennes berättelser. Hon ville alltid kramas och älskade musik. En solstråle som kommer saknas mycket.

En av de personer som fått uppleva tresiffrig ålder. Hon uppskattade högläsning och musiktimmar med guldkantens anställda. Läste mycket.

En glad man som gärna spelade bingo med mig. Han blev alltid glad när man busade lite med honom. Han tyckte om att vinna godis och gossedjur.

En dam som jag bara träffade vid bingobordet. Hon älskade alla sorter av bingo. Hon var snabb att lägga på rätt siffror. Hon var även med på fester som jag anordnade på boendet och det var härligt.

En dam som hade svårt att få fram orden men gav man henne tid så fick hon alltid fram det hon ville ha sagt. Hon gillade att spela bingo och lyssna på högläsning.

Marianne som alltid hade ett leende på läpparna. Hon sa inte så mycket i grupp men när jag satt på tu man hand så pratade hon mycket. Jag har fått två nya vänskaper i hennes döttrar också. Det är fint tycker jag. Hon passade så bra i hatt på sommaren.

En kvinna jag fått äran att känna i 3 år och hon ville alltid vara med på allt vi hittade på. Hon älskade gosedjur så de valde hon först när hon vann på bingo. Hon handarbetade så mycket hon kunde och skänkte massor med virkade disktrasor till guldkanten som andra valt som bingovinster. Hon ville alltid bjuda mig på tårta när hon fyllde år.

En liten dam som gillade musikfrågesport och även att måla tavlor. Hon var ganska tystlåten men rätt som det var pratade hon och berättade roliga saker.

Gudrun var min mellanstadielärare och en alldeles fantastisk sådan. Vi sågs mycket även på senare år ute på gatorna. Hon stannade och frågade alltid hur det var. En godhjärtad kvinna.

En dam som gärna ville ha någon att samtala med. Jag satt på hennes rum och hon berättade mycket av sitt liv från barn till pensionär. Mycket intressant att lyssna på. Hon önskade ofta sånger från förr som jag inte hört förut men när jag spelade dem så kunde de flesta vänner i gruppen texten helt utantill. Många härliga sånger har jag fått tips om av denna underbara dam.

En rätt tystlåten man, men man såg att han var med i aktiviteterna och hade det bra. Hans fru var ofta där och med på aktiviteterna. Det är så roligt att anhöriga också är med och uppskattar det vi gör.

Kicki hette något annat men ville alltid bli kallad Kicki. Hon hade jobbat som chef inom barnomsorgen och var en mycket uppskattad chef. Hon fick fylla 100 år och var pigg och gillade sång och musik.

Ingegerd promenerade alltid med sin rullator. Hon älskade att sjunga och dök upp från ingenstans när jag hade sångstunder på avdelningen. Hon hörde när det var sång och ville gärna sjunga med. Hon njöt av att få sjunga. Covid drabbade tyvärr henne.

En mycket härlig dam som jobbat inom socialtjänsten förr och hon berättade om ”Marabou” som kom dit och fick matkuponger. Hon berättade många intressanta händelser ur sitt arbete. Hon var superduktig på frågesport. Covid drabbade tyvärr henne.

En av de mest glada och spralliga dam jag mött. Hon satt i rullstol men dansade så hela rummet rörde sig. Hon blev alltid så glad när jag kom och hade sångstund med dem på avdelningen. Hon kom alltid fram och ville kramas. Covid drabbade tyvärr henne.

Hon var min lågstadielärare och vi har setts mycket på orten. När hon sen hamnade på ett boende så hälsade jag o mor på henne och hon blev så glad, minnet var intakt. Det var roligt att få se alla hennes barn så här 35 år senare i livet. Covid drabbade tyvärr henne.

Han följde med på trav mycket och hade även sin fru med då. En skojfrisk man som alltid ville veta hur jag mådde. Han kände igen min röst när jag kom.

Han tyckte om att åka på trav med mig och han var med flera gånger. Vi åt lunch i ”zoogin”-rummet och spelade tillsammans på loppen. En glad man med busig blick.

Jag fick vara med och gratulera och sjunga för henne på sin 100 årsdag. Hon satt bredvid mig på bingon ofta för hon hörde inte så bra. Kattungar fick hon gosa med också.

En underbar dam som jag fick äran att vara God man åt. Hon hade städat på pizzerian O Sole Mio när den öppnade. En väldigt omtänksam dam som haft en hård uppväxt med bla att bo på Boda Borg. Hon var ändå alltid glad och älskade livet. Katter var en stor glädje i hennes liv och jag köpte en robotkatt åt henne som hon pratade mycket med. Den katten fick följa med ända till sista vilan.

Damen som älskade att göra blomsterarrangemang med guldkanten och la massor med 1000 bitars pussel. Hon gillade att ha saker att göra. Jag fick lära mig kortbingo av henne. Hon tyckte om det jag ville uppnå med guldkanten och hade alltid nr 29 i mitt guldjoker.

Disa var en härlig dam som samlade på allt. Hon älskade bingo, pussel, hon var den som brydde som alla och ville hjälpa till. Hon kom
alltid fram och ville ha en kram när vi sågs. En riktig glädjespridare.

En dam som jag lärt känna bland ett helt gäng underbara vänner på ett boende. Hon gillade alla olika aktiviteter vi hade tillsammans. Hon har varit med på utflykter hem till mig, Värstaborg, Norra Berget och fick även uppleva en fantastisk nobelmiddag som jag ordnade.

En man som började dyka upp på mina  bingotimmar. Sen kom han alltid. Hans favoritvinster var större gosedjur så kom han nån gång och det var få gosedjur som vinst då trodde han att han kom försent och att alla stora djur hade gått som vinster redan. En härlig man.

Hon var en proper dam som alltid var fint klädd, färger skulle passa ihop med sminket. Hon älskade att dansa i sin ungdom och jag är så glad att hon fick dansa, både i rullstol och med hjälp stående sista gången Nivren Folkdansgille kom och gästade på det boendet. Sån glädje och hennes dotter var också med och fick uppleva hennes lycka.

En kvinna som jag träffade i många olika aktiviteter. Hon fick åka häst och vagn med forbönderna från Hälsingland, hon var på min sommarfest på Värstaborg och sjöng ofta med på musiktimmarna. Bingo tyckte hon också om men hon visste aldrig vad hon ville vinna, det var liksom själva grejen för henne att hon var där och inte att hon vann.

En glad man som jag bara fick lära känna några få ggr innan pandemin bröt ut. Han älskade musik i alla former och var superduktig på artister och frågor om dem, speciellt svenska. Jag hade webbtimme med honom också och lika sprudlande glad var han med och sjöng och kunde svaren på mina frågor. Jag är så tacksam att ha fått träffa en sån person.

Lång och härlig man med mycket humor i blicken. Allmänbildad och väldigt mån om sin fru. Han gjorde blommor till henne på mina blomtimmar, och han gillade roliga historier. Han var väldigt lättsam att prata med och berättade gärna om sina erfarenheter i livet.

En man som kände min släkt visade det sig. Träffade honom på ett äldreboende där han var väldigt aktiv på mina timmar, bingo som bakning. Alltid ett lugnt skratt på lut. Sen flyttade han till ett annat boende och även där var han med på olika aktiviteter. När jag började med webbtimmar så fick jag chansen att sitta och prata med honom på tu man hand en bra stund och han berättade så mycket intressant om sina resor i världen. En man som jag kommer sakna mycket. När han fick en kram av mig så kändes det i hela kroppen att han verkligen välkomnade en kram.

Liten, smal och tystlåten dam. Men när man pratade direkt till henne så sken hon upp och pratade. I hennes värld så gick vi i skolan varje gång och det var så härligt att få leva i ”nuet” som hon skapade. Hon var duktig på att baka bullar med mig och hon satt och pratade med bullen och visste inte om hon skulle spara bullen eller äta upp honom. En lång diskussion med bullen sen så fick den hamna i magen och man såg hur hon riktigt njöt.

En dam som hade som en aura över sig av kärlek. Hon kunde verkligen prata, både på in och utandning. Som jag uppfattade så har hon tagit hand om barn som varit i behov av en trygg familj. När jag hade bingo valde hon oftast broderade tavlor jag fått till vinster. Hon månade om mycket om handarbete. Vi bakade pepparkakor en gång och jag tyckte det var lite skoj att göra deras initialer till dem som var med och bakade så jag gjorde till alla och då frågar hon vad jag gör. Jag berättade och hon tittade på alla bokstäver som låg klara och tittade runt bordet vilka som var där.

Bertha var den äldsta kvinna jag pratat och kramats med. Så pigg och vänlig men bestämd med sin klädstil. Hon åkte gärna till klädaffärer och shoppade. Hon har kommit så långt på en bakbok som jag kommer köpa direkt när den kommer ut. Hon gillade bingo och blomstertimmarna. Hon kommer vara mycket saknad. Så fint att se att hon verkligen njöt och levde livet till sista dagen hon blev 105 år.

Det var en fröjd att få ha Maj-Lis som bordsdam vid bingon. Hon såg dåligt så jag fick vara hennes ögon ibland och alltid när hon vunnit mer än två gånger så ville hon ge bort den tredje vinsten till nån som inte vunnit på länge. Hon har åkt raggarbil och vi har fått en del av hennes fantastiska berättelser om hennes tid i USA med sin man. En väldigt varm och omtänksam dam som alltid kommer att finnas i mitt hjärta.

Ulf – en man som min son fick fin kontakt med när jag tog med elever från klass 6 till boendet. De gjorde fina bilder med Ulf som påsklamm som han hade på sin dörr i 3 år. Första julen när han följde med på jultonsövningen i GA-kyrkan minns jag att han grät och grät. Jag var så rädd att han hade ont men det var glädjetårar i mängder över upplevelsen och musiken.

Elin var en krutgumma som tog en annan ensam vän under sina armar som extramamma. Hon älskade att skrapa triss, spela bingo, spela kort, gå på trav och fest. En hejare på dragspel. En dam jag fått stora förtroendet att få planera begravning för. En oförglömlig vän.

Else-Maj var en dam som älskade mina timmar och hon spelade gärna ”Tryggare kan ingen vara” på piano för åhörarna. Hon gav mig ofta puss på kinden och gokram och ville alltid sitta bredvid mig.

Jan-Erik var min mattelärare i högstadiet och när vi träffades nu på äldre dagar så var han sig lik utseendemässigt. Jag berättade att jag haft han i matematik och då blev han stolt och sa att jag måste vara duktig med siffror idag och jag jobbar ju med ekonomi idag också. ”Ja det där borde man ju kunna” var hans stående fras i frågesportsammanhang. Ännu en man som inte fått vara med på musiklektionerna i skolan för fröken sa att han inte kunde sjunga, det är så ledsamt att höra. Jag är tacksam för alla återseenden med personer från min barndom.

Rolf var en väldigt pratsam man jag fått lära känna i några månader. Han gillade när jag spelade äldre musik och berättade gärna om sin barndom för oss. En glad och positiv man.

Tore – var en lugn och eftertänksam man som var med på allt som bjöds med mig. Blommor och bingo. en riktig kvinnotjusare och många goda leenden bjöd han på.

Anne-Marie gillade att klä sig fint. En lugn och eftertänksam kvinna.

Berit – En mysig dam som jag mötte första gången när jag levererade ett piano till hennes boende. Mycket högläsning, blommor och även kyrkbesök gjorde vi tillsammans.

Gunda var en försynt dam som gillade att spela bingo. Lätt för att le och var så där go så man bara ville krama om henne.

Göran var en kär vän som vi kommit att känna i 15 år. en fantastik uppfinnare. Han skickade alltid efter polkagrisar från Gränna när vi for på semester. 3 dagar innan han lämnade jordelivet fick han en sista polkagrisstång av mig.

Hildeborgs önskan vid 100 år var att få gå över Sundsvallsbron från ena brofästet till det andra. Hennes man hade sagt sedan 50-talet att det behövdes en bro över fjärden. tyvärr fick inte han uppleva den.
Jag lånade en elrullstol av hjälpmedelscentralen och hon fick åka över bron en fin sommardag med hatt och solglasögon och halsduk runt hatten, hon såg ut som en riktig filmstjärna. Hon berättade allt hon såg och hur det förändrats under hennes 100 år. Den dagen är ett fint minne av en äkta guldkant.

Marianne – en proper dam som levt ett fantastiskt liv med resor, utflykter, barn och en fantastisk make. Hon såg mycket dåligt men satt alltid bredvid mig vid högläsningstimmarna. Jag läste hela Kerstin Dellert biografin och den var lite vulgär ibland. en dag så var det om en het kärlekshistoria med hennes yngre man, då utbrister Maianne: – Åhhh det pirrar i hela kroppen när du läser detta. Hon berättade för sin man som då uppfattade att jag läste ”porrtexter” för hans fru så hon fick inte komma ner sen för honom.

Nils – en glad man som gärna ville vara med på högläsning och annat skoj. Alltid ett leende på läpparna.

Mayden var en kvinna jag gjort mycket med. Vi gick till Villamarieberg och blev bjuden på lunch, vi åkte på trav och har haft många timmar med blommor, läsning och annat skoj.
Hon kommer att vara mycket saknad.

En underbar kvinna som jobbat på Boda Borg i mitten av 1900 talet. Det var något hon var stolt över varje gång vi sågs. Hon visade sin filt hon fått i guldklapp två år tidigare och tackade ofta för att hon fått den. Någon i Sundsvall hade skänkt en filt med monstera-blad på. En så vänlig och omtänksam dam som haft många roliga timmar med mig. Hon älskade att få göra eget blomkruksarrangemang.

May var en färgstark dam med mycket humor och bus. Jag fick en önskan när hon skulle fylla 95 år, att leda lite allsång på hennes kalas. Självklart provade jag på det också. .
Hon önskade sig bara bidrag till att jag skulle vara med henne och guldkanta privata timmar. Hon har varit hem till mig med anhörig och vänner och hon älskar blommor så hon hade mycket att titta på hos mig. Jag har fått tagit del av hennes händelserika liv. Arne Domnerus var en som uppvaktade henne men hon blev rädd och sprang hem och lämnade han på tågstationen. Fräckisar älskade hon och hon hade alltid något rosa på sig. En dam jag kommer sakna länge.

Solveig var en bestämd dam som visste hur man skulle vara bingoutropare. Hon vann dock inte första 3 ggr så hon var svårflörtad men den busiga blicken fick mig att inte ge upp. När hon sen vann så blev hon min bordsgranne flesta ggr. En mysig dam och hon älskade att bygga pussel så det försåg guldkanten henne med.

Majvor – en omtänksam dam som blev så glad över att bara höra min röst. Hon var med på veckans allsånger och sjöng med i allt. En genomgod och varm kvinna som alltid sa fina ord om alla.

Gustav var en man som min far hjälpte mycket. När min far gick bort så tog jag kontakt med Gustav och erbjöd mig att hjälpa honom vid behov då min far inte fanns. Han visade hur mycket nedskräpning på åkrar förstör för våra bönder och det delades massor av gånger på fb. Han ringde även när några ungdomar kastat sönder fönster i hans hus med vilje. Då blev jag väldigt ledsen och Njurunda Byavakt och grannar i hans område hjälpte till massor så han skulle kunna få lugn i sitt eget hem. Han ville gärna in på ett äldreboende när han var 90 år men han var för frisk för att bo på ett sånt enligt våra regler idag. Så tragiskt öde men han fick efter en stroke plats på ett äldreboende. Tråkigt att sånt ska behöva hända innan man får sin önskan uppfylld.

En dam som tyckte mycket om Guldkantstimmarna. Frågesport och musik var favoriter även när vi gjorde blommor. Alltid glad och mycket omtänksam i mina ögon.

Margot har varit med mig ända från dagis. Där var hon kokerska och hon sa att lök var bra för hälsan vilket jag som liten inte tyckte. När jag återsåg henne i vuxen ålder var det så roligt och hon mindes mig från dagis. Nu på senare då hon bott på äldreboende så har vi träffats ofta och gladare charmigare och varmare person fick man leta efter. När vi än sågs, om det så var 3 sek sen så blev hon överlycklig att se mig eller min mor. Hon klappade alltid händerna på låren när jag spelade musik. Hon kommer att saknas mycket i min vardag, alla mina guldänglar däruppe, nu har en riktig glädjespridare som kan laga mat och friserat Er anlänt i himlen. ❤️❤️❤️❤️

En härlig ”gumma” i mina ögon. En sån där riktig härlig sagoboksmormor. Alltid glad fast hon hade ont. Gjorde allt för att vara med på mina guldstunder och hade många härliga historier att berätta. Hon önskade att få äta våfflor på norra berget så självklart ordnade jag det och snälla tjejer kulade i skogen för oss och visade alla djur på norra berget. En så fin önskan jag fick uppfylla med 12 vänner och mamma. ❤️❤️

Birgitta lärde jag känna i unga år eftersom hon varit lärare i grundskolan. Väldigt duktig folkmusiker och spelman. Jag presenterar alla med förnamn på mina aktiviteter men hon ville alltid ha alla sina namn presenterad ?❤️klart hon fick det. Hon blev dock lika förvånad varje gång jag sa hela namnet och undrade hur jag kunde veta det ❤️

Kalle träffade jag första gången för ca 15 år sen då vi sjöng i samma kyrkokör. För 1 år sen återser jag honom igen på ett boende och det var ju stor skillnad mot för 14 år sen men sången och humorn fanns kvar därinne. Många kyrkliga sånger har vi sjungit i grupp när han varit med och man blir så varm i själen när man ser glädjen i ögonen och fötterna dansar mot golvet. En man med glimten i ögat till slutet.

En dam bördig från Finland så hon har sjungit mången sång och visa på finska för oss. Jag mötte henne och hennes man för 4 år sen på ett boende, de bodde på varsina avdelningar där. Hade varit ett par i 20 år. Jag brukar vilja minnas alla med glädje men denna dam har jag ett sorgligt minne av hur det kan bli när man får någon demenssjukdom och barnen inte tycker samma som sin förälder. Hon ville gå på sin mans begravning men fick inte för sina barn. Jag ringde t.o.m. och erbjöd mig att ta med henne, men nej. Då får jag som utomstående bara acceptera fakta och lyda. Vi hade iallafall under alla timmar vi träffats haft mycket trevligt både med bingo, sång, högläsning och hon fick åka med mig i min bil till julton ett år och lyssna på övningen av konserten. Hon och en väninna och vi hade mycket trevligt.
❤️❤️❤️

Var en mycket saknad dam. Hon var så oerhört glad över alla mina besök och påhitt och kom gärna med egna roliga önskemål som vi gärna uppfyllde. Hon älskade att åka ut på äventyr och galej, klädde upp sig och hade alltid ett leende på läpparna och en härlig lyster i ögonen. En riktig kämpe var hon innan jag lärde känna henne. En sångfågel som jag aldrig kommer glömma. ❤️❤️❤️

En finurlig dam som var stolt över sitt förflutna i Stöde. Många berättelser om Ingrid Bergman fick vi ta del av. Hon hade varit kantor i 4 kyrkor och vi satte henne vid pianot och hon spelade fantastiskt vackert. Ett ögonblick som man fick gåshud av. När vi sjöng allsång tillsammans så sjöng hon ofta andra stämmor i sångerna. En fantastisk kvinna med hjärtat på rätta stället för alla medmänniskor. ❤️❤️

Var en omtänksam dam som ville hjälpa alla runt sig. På bingon hade hon så fullt upp med att hjälpa andra att hon missade sin egen bingo . En härlig personlighet jag fått ta del av på många sätt och hon hade fina berättelser hon delade med sig av.

En dam som verkligen ville vara fin varje dag. Alltid matchande kläder och smycken. När jag hade bingo så ville hon ofta vinna sjalar i olika färger. En så gullig dam som alla borde ha sin vardag.

Denna dam har jag fått äran att känna i nära 4 år. Så glad, tacksam och lugn. Hon har fått hälsa på mig två somrar med sitt boende och hon har varit med på olika fester guldkanten ordnat. På Quality hotel, i GA kyrkan och lyssna på julton och sommarfest på Värstaborg. En vän jag alltid kommer minnas med glädje.

En underbar dam som blev så lycklig när hon såg min bild i Sundsvalls tidning. Hon frågade om jag visste att jag var där och sen frågade hon hur det kändes att vara med i tidningen så gullig och mysig dam. Varje gång jag träffade henne efter tidningsartikeln så berättade hon att hon hade en bild på mig i sitt rum.

En blond man som älskade att spela bingo. Han kom ibland en timme innan bingo börjat och la en näsduk eller servett mittemot min plats för där skulle han sitta. Han gillade att vinna godis och tuschpennor. Han berättade om sina långa promenader till Bunstapetter med sin mor när han var liten. Den blonda mannen hade alltid ett stort leende på läpparna och det riktigt lyste i hans ögon av lycka när han var på mina timmar.

En man jag träffat några gånger men Anna-Karin träffat näst intill varje vecka. Han var duktig på frågesport och längtade efter att få åka raggarbil.

En av de få som bott på hospice och fått flytta därifrån till ett äldreboende. En riktigt kämpe. Hon gillade både bingo och högläsning och ville vara med och berätta sina upplevelser. En glad och unik kvinna.

En glad man som fick åka raggarbil och det tyckte han var väldigt roligt. Mycket klok och allmänbildad och gillade friska luften.

Viviann var en härlig dam, alltid med ett leende på läpparna. Tyckte mycket om högläsningen och musiken vi sjöng och spelade tillsammans. Inte rädd för att prova nya saker. Vi hann träffas alldeles för kort tid, ibland får man inte bestämma sitt öde.

Helene – en underbar dam som inte själv förstod att man kan bli 97 år. Promenerade mycket och vi hade många roliga timmar tillsammans. Hon drömde sig ofta bort till danser på bl.a Skönsberg och hon sa många gånger att en stilla vals med en tjusig karl det var allt hon önskade. Två månader innan hon somnade in så åkte jag till Nivren Folkdansgille och frågade om de kunde tänka sig att komma till hennes boende och bjuda upp pensionärerna och även ta med spelmän. Sagt och gjort så kom ca 10 spelmän och ca 10 dansare och förgyllde en förmiddag med att bjuda upp de som ville dansa. Vilken lycka för Helene som fick dansa flera danser och drömma sig tillbaka. Hon har varit med på blomsterpyssel, spadagar med massage, nagelmålning men jag är övertygad om att dansen var oförglömlig. Hon har varit hemma hos mig med sina kompisar på boendet några somrar och vi har haft det underbart tillsammans. Hon kommer alltid finnas på en speciell plats i mitt hjärta.❤️❤️

Bengt-Olof var en härlig filur. Han älskade att gå på bingo och att sjunga, men han ville leva i nuet och inte prata om gamla tider. Han sa en gång på en högläsning att ”roten till allt det här goda, det är du Anki” de orden kommer alltid finnas i mitt hjärta. Han fick åka häst och vagn och var på min sommarfest på Värstaborg och njöt av all musik överallt. En man med mycket humor och flirtande i ögonen.❤️

Var en man som kunde mycket om Hedbergskas lärare, då han själv varit lärare där på 60-70 talet. En lugn man som älskade tårta och önskade att jag skulle komma varje vecka och göra mina guldkanter med godsaker. Han gillade att leva och njuta av livet.

En av mina härliga vänner som var väldigt glad när jag kom och kramsugen var hon alltid. Ibland lämnar några oss lite för tidigt kan jag tycka och hon är en av dem. Hon såg fram emot nästa gång vi skulle skratta och sjunga men tyvärr får hon nu uppleva det ifrån himlen. Hon bjöd på så många fina samtal och berättelser. ❤️

Sven – en mycket pigg 95+ som jag fick äran att lära känna. Han hade seglat ca 50 år och det var enda gången han rökte, för att se vilket håll det blåste åt. En lättsam musikintresserad man som gick på opera i Stockholm vid 25-årsåldern och hans vänner förstod inte det men han gick sin egen väg med all rätt. Många härliga samtal har vi haft och många roliga berättelser har vi fått höra.❤️❤️

Gunnar – en man som på fina höstfesten på sitt boende, när jag hade trubadur med som spelade, bad om att få låna gitarren och dra några riff. Han hade med sin bror spelat på många scener genom livet och tonarter kunde han klockrent. En härlig bekantskap som ville ha studentmössa på sitt härliga foto som minne. Vilken tur att jag hade med mig en studentmössa från teknisk skola.❤️❤️

Marianne var en nätt kvinna som lyste glädje när hon kom. Hon älskade att komma på mina timmar och ville alltid göra sina naglar fina med massage och nagellack som en annan guldtjej gjorde före min högläsning. Hon ville absolut inte missa mina stunder. Hon var alltid så tacksam och berömde omgivningen. En dam med mycket varmt hjärta och jag kommer sakna henne mycket bredvid mig på högläsningen.❤️

Kajsa var en försiktig dam som blev mer våghalsig för varje vecka. Hon fick stora äran att ha 3 av oss guldtjejer som pysslade med henne.

Våge var en underbar man med glimten i ögat och alltid en sång han trallade på. Evert Taube var hans absoluta favorit och vi sjöng och lyssnade varje vecka på olika låtar med Taube. Hans jobb på televerkstaden har jag fått höra mycket intressanta berättelser om.
En man som älskade naturen, havet, familjen och livet.

Bertil, en man med humor åt alla håll och kanter. Vilket ord du än sa så fick han det till något annat och många skratt har han bjudit på. Han hade jobbat på Ortviken så min man visste också vem han var och han var lika kvick i orden under sitt yrkesliv.
Många härliga minnen har han givit mig.

Kerstin var en dam som ville vara med i bakgrunden när jag kom och hade sångstunder. Hon sjöng alltid med och var strålande glad när hon såg mig komma. En dag fick jag komma till hennes hörna och läsa vad hon skrivit i sin dagbok/almanacka: ”Grått och trist ute, ANKI kom och sjöng med oss”. Det var så fin bekräftelse på att hon gillade att jag kom. Hon ville alltid ha en kram när jag gick och hälsade mig alltid välkommen tillbaka närhelst jag hade lust.❤️

Kim en berest man med gröna fingrar. Han berättade ofta om sina resor till Australien och hans möten med ormar. Han drev en handelsträdgård här i Sundsvallsområdet och njöt verkligen när jag hade med mig blommor av alla de slag. Surfina var hans älsklingsblomma så det fick han självklart att dofta på till vår/sommaren av mig.
Hans syn var inte så bra men känsel och doft var värdefulla sinnen för honom. Han var mycket på Nalen i sin ungdom och fick prova spela instrument när det var eftermiddag innan alla uppträdanden.

Vivian var en go dam som verkligen var med i samtal och hon var väldigt empatisk.
Vi lyssnade till olika sånger och texterna kunde hon ibland tycka var sorgliga medans musiken var glad. Hon var alltid nyfiken på saker så det kommer jag sakna.

Margith – en underbar dam som kommit långt in i mitt hjärta under dessa år. Hon sa ofta ”blommor o blader – gör en så glader” hon älskade våra blomstertimmar tillsammans och vi sjöng mycket tillsammans då hon sjungit i kyrkokör större delen av sitt liv. Barnatro med lapplisa var en av hennes önskelåtar jag spelade för henne och hon sjöng med och levde sig verkligen in i sångerna. Hon är garanterat en lysande stjärna däruppe som kommer följa mig hela livet.❤️

Solveig en dam jag haft kontakt med sen innan guldkanten. Hon har bott granne med min mormor och gjort de mest fantastiska smörgåstårtorna till min far. När hon senare flyttade in på äldreboende så har hon fått åka raggarbil och varit med på olika aktiviteter, ute och inne. En lugn och vänlig dam.❤️

Kerstin en helt underbart positiv dam. Hon dirigerade när vi hade allsång och hon var alltid strålande glad när jag hade aktiviteter. En inlevelse med hjärtat som jag kommer sakna massor. ”Gullgumman”, sa hon ofta.

En dam jag fick glädjen att vara med i dryga 30 månader. En alltid glad, omtänksam och busig dam.
Vi har varit på sommarfest, Birsta köpcentrum, vi har bakat, spelat kort, fixat i trädgården och hon fick träffa en gammal arbetskamrat genom mitt arbete och vilken lycka för mig att få höra dessa 90-åringar tissla och fnissa över hur de hade haft det på Televerket. För 6 dagar sen var vi på affären och hon fick välja sallad att äta till lunch och vi satt ute i 18 graders värme i solen och hon njöt.
En personlighet som jag kommer sakna mycket men hon har gett mig så mycket inspiration i detta arbete.

En härlig kvinna som jag bara fick känna några månader men vi hade roligt varje vecka
och hon älskade när jag läste och vi sjöng tillsammans. Hon kom även med sin dotter
på min sommaravslutning och det var en väldigt fin dag för mig att få vara med så många vänner samtidigt. Hon hade en trevlig dag på Värstaborg med mig.

Gudrun var en oförglömlig nätt och plirig dam. Hon hade samma frisyr som Lotta på Bråkmakargatan
så hon fick bli min lilla Lotta. Hon kunde vara svårflörtad men det slutade alltid med
att hon var med på allt och smakade på alla de frukter jag bjöd på då och då.
Hon blev så glad över sin julklapp och hade filten på sig ofta.❤️❤️

Jörgen var en härlig man. Glad och positiv och han älskade Frank Sinatra,
speciellt ”my way” den spelade jag varje gång vi sågs. Han hade på 50-60 talet en fantastisk
karriär inom fotboll och var med i GIF. Jag fick en idrottsbok av en annan anhörig och
i den fanns det skrivet och bilder på honom och det var stort att få återuppleva alla
namn han spelat med och han mindes de flesta och det var en njutning för även mig
att se lyckan i ögonen som tindrade. En man jag alltid kommer bära med mig i hjärtat.

En dam jag träffat på vid olika tillfällen. Hon var en stor djurälskare och levde upp
när jag tog med kattungar till boendet. Då kunde hon prata riktiga ord och var alldeles lugn i själen.
En fröjd för mig att få se en sån ”förvandling” tack vare levande djur. Hon älskade att sjunga mycket.

En lugn och fin kvinna. Hon fick följa med en dag till Villa Marieberg och äta gratis lunch med
en annan kvinna från ett annat boende. Det var så uppskattat och lyxigt, och va hon njöt.
Hon har får följa med och hämta 4 kilo påskgodis som sponsrades av ÖB när de skulle ha
påskfest o vara påskkärringar. Hon har varit hemma hos mig två somrar och gofikat på min altan,
där min man byggt 3 rullstolsramper för ändamålet.

En helt underbar kvinna med lekfullheten i sig även på äldre dagar. Hon har dansat med elever och sjungit och gymnastiserat
när jag haft med mig elever från mellanstadiet till boendet. Hon följde med och lyssnade på julmusik
i GA kyrkan och hon bokstavligen hoppade upp på taxins rullstolsramp när den var upphissad.
En dam jag kommer minnas med enorm glädje och kärlek. 

En dam med mycket bus i ögonen och ett leende på läpparna när bingo var på gång.
Alltid färgstarkt läppstift och hon var en dam som ”kan själv”.

En dam som bakat i massor ända till 95+ åldern i sitt eget hem.
Alltid glad med mig och spelade bingo och vann.
En otroligt kreativ dam jag kommer minnas som ”krutgumma”.

En man som älskat natur, promenader och skoj. Har lärt känna honom dessa tre år och sista året
var jag även God man till honom. När han inte ville gå ut en gång i finvädret så sa jag att då åker vi baklänges ut så hinner du inte tänka efter och då blev det glädje o bus i ögonen och han skrattade. Så blev det. Bara att göra en, i hans ögon, ” jobbig” sak som att gå ut fast han satt i rullstol och busa till det lite annorlunda då blir livet genast mycket skojigare. Vi har haft många fina stunder tillsammans.
Vi åkte till tandläkaren en gång och han ville inte dit för att det var så dyrt sa han.
Jag skojade till det då och sa att jag betalar räkningen jag (jag var ju god man) och då gick det bra.
När han var klar så skulle vi betala och då var det gratis för över 80 år behövde man inte betala.
Det firade vi med kramar och leenden.❤️❤️

Han kom och spelade bingo med mig och satt på musikunderhållning
och höll min hand hela timmen. Han kände min far och mina farbröder väldigt väl
så han kände igen mig sen jag var liten så det blev ett känslosamt möte då vi pratade
mycket om min far, som gick bort för 3 år sen. En varm gentleman.

Hon fick åka raggarbil för första gången vid 92 års ålder och hon tyckte det var på tiden.
Jag fick den stora äran att sitta bredvid henne i baksätet och chauffören spelade riktig
raggarmusik i bilen. Hon njöt och sa – ”känner du Anki, dunket känns ända ner i magen”.
En magisk guldkant för henne med flera. Tack Street Rulers för Er hjälp.

En kvinna som jag fått lyckan att träffa några månader. Alltid glad och ett leende på
läpparna och hade alltid något hon ville säga men de rätta orden infann sig inte.
Vi pratade på vårt eget lilla vis. Tårarna kom inom mig av glädje då hon öppnade
sin julklapp från guldkanten julen -17. Hon fick en glasängel och hon visade upp
den högt och runt i cirklar runt bordet flera gånger. Du kunde nästan ta på den
lycka och stolthet hon kände inom sig och jag filmade det.❤️❤️❤️❤️❤️

Hon har varit med mig sen första året av guldkanten. Hon har gått luciatåg, varit
påskkärring, varit hemma hos mig. Det bästa var att jag hittade en arbetskollega
till henne från förr och tog då med Kerstin till henne. Det var ljuvligt att höra de
äldre prata och tissla om tiden på televerket. De hade pratat strunt och skrattat med
varandra och satt nu åter och fnissade runt köksbordet och var som 20-åringar igen.❤️❤️❤️❤️❤️

En levnadsglad dam med mycket skinn på näsan. Hon har åkt raggarbil med mig och
fick vara på första sidan i ST. Hon uppträdde i 50-talsklänning som raggarbrud på min gala.
Hon har satt frön med mig och planterat ut blommorna på sommaren.
Listan är lång på vad vi gjort tillsammans.❤️❤️❤️
Sista gången vi träffades sa hon att jag var hennes ängel.❤️❤️

En riktigt färgsprakande dam med ett stort leende på läpparna jämt.
Hon ville gärna matcha sina kläder färgmässigt med smycken.
Hon gillade att pyssla med blommor med mig.

En dam med mycket energi och hon sjöng många roliga gamla sånger.
Jag är otroligt glad att jag har kvar både text på dem och inspelning när hon sjunger.
Alltid nyfiken på nya saker, alltid glad.❤️❤️

Var en aktiv, glad och spontan dam. När hon åkte hem till mig på somrarna
med sitt boende då flörtade hon med taxichaufförerna.❤️❤️
Hon har varit påskkärring på min välgörenhetsgala och vi har gjort mycket skoj ihop.
Jag förknippar ordet ”fnittra” med Märta.❤️❤️

En blygsam man som alltid ville vinna godis till sitt förråd i rummet.
Han hade byggt upp ställverk i Norrland som det visar sig att mitt arbete
(eltekniska ingenjörsbyrån) inventerar idag. Världen är liten och förunderlig.
Kommer sakna hans glimrande ögon och. leende.

Kjell var med och träffade barnen från 6:an på Kyrkmons skola och
han hade mycket intressant att berätta om sitt yrkesliv för barnen.
Man såg verkligen att båda njöt av samtalet.

Hon var en försynt kvinna som gärna ville vara med på bingo fast hon var blind.
Hon vann ändå och min mor hjälpte henne med markerna.
Hon gillade när man läste för henne och att gå promenader.

Hon var en härlig tonåring på äldre dar. Hon tyckte om män och hon önskade sig ofta
en ”gin o tonic” som bingovinst. Tyvärr hade inte jag det. men hon fick åka med mig
och äta god lunch med gin och tonic gratis det var en guldkant de lux .

En kvinna jag träffade på mitt första bullbaksuppdrag.
Vilken kraft hon hade att röra bulldeg för hand och hon hade alltid ett leende på läpparna.

En härlig spontan kvinna. Hon vann en hemgjord väska på bingon och den hade hon alltid med sig
sedan på bingotimmarna så hon hade nånstans att lägga alla sina bingovinster.
Och vann hon inte nån gång då hade hon ju med sig nånting hem iallafall, sa hon.
Mycket klokt positivt tänkt.

En glad dam som alltid ville ”stjäla” kramar av mig och alltid smög in en puss på kinden.
Hon dirigerade fantastiskt så fort det var musikunderhållning. Hon sa alltid positiva saker
om att jag kom när vi möttes, det har känts fint i mitt hjärta.

En pigg 97-åring som kom med rullatorn och sladdade in på mina aktiviteter.
Alltid glad och intresserad av allt i livet. En riktig färgklick här på jorden.

Majlis, den mest fantastiska Lucia jag fått se. Hon hade alltid idéer
och nya upptåg på gång. Precis som livet ska vara. Hon gjorde finaste skyddsänglarna
och de hänger här i mitt hem och kommer alltid påminna mig om henne.

En otroligt fin man som älskade att titta på och prata om djur.
En försynt man som var med på de aktiviteter som bjöds,
från blommor och sång till högläsning och datakunskap med barn.

En kvinna med glimten i ögat och hon var en som alltid ville vara med om hon kunde.
Gillade smycken och blommor. Många fina minnen med henne finns i mitt hjärta.

En kvinna med mycket kunskap och hon var så glad och tacksam varje vecka
över att få delta i aktiviteter trots sina handikapp.

En glad, rolig o flörtig man. Älskade godsaker och berätta gärna roliga historier.
Ville alltid kramas när vi skiljdes åt.

En eftertänksam man med många yrken i sitt arbetsliv.
En otroligt duktig dragspelare.

En enastående man med bilkunskaper i mängder, gillade wienerbröd
och hade alltid ett leende på läpparna när jag kom.
Han sa varje gång att det var en av veckans höjdpunkter när jag var där och läste.

En man med glimten i ögat och han gillade när det hände saker.

En dam som älskade att vara ute på promenad och se naturen,
träden, blommorna och barn som lekte på förskolor.

Med Karin har jag rest till många platser via hennes fotoalbum.
En kvinna som aldrig haft en ledig sommar utan alltid på äventyr,
ett rikt liv med familj och vänner. Gillade alla goda sidor och saker livet hade att erbjuda.

Han träffade en vän/granne som han inte sett på 70 år
när han åkte raggarbil till Pink Ladies. En fin upplevelse.

Kjell hann jag träffa en gång.
Han fick sitta fram i raggarbilen vi åkte och han undrade varför tidningen
inte tyckte det var speciellt att de fick åka raggarbil.

Lisa var med och träffade barn från skolan.
Hon kände min mormor väl och det var fint att
få veta vad mormor gjort när jag inte fanns.

Var en levnadsglad konstnärlig kvinna.

Hon älskade verkligen att spela bingo och önskade inlagd sill.

En skojfrisk man som njöt av livets alla godbitar.

Ankis-Guldkant

Sune en man med glimten i ögat som älskade åka rullstolståg.

Gerd en kvinna som visste vad hon ville och inte så lättlurad.

Gudrun en fin lugn kvinna som tyckte om att göra blomarrangemang.